Johannes - Mei 2019
Ik heb mij laten vertellen dat er diep in MongoliŽ een nomadenstam leeft waar een eerste kennismaking bestaat uit een langdurig gezamenlijk zwijgen. Wanneer je de tent binnengestapt bent, neemt de gastheer uitgebreid de tijd om jouw woordeloze aanwezigheid op zich in te laten werken en jij wordt uitgenodigd op gepaste afstand de stilte die van hem uitgaat langdurig te proeven. De ware ontmoeting gaat immers aan woorden voorbij, weten ze daar.
Niet dat mijn eerste sessie bij Janne zo begon. Maar de sfeer die hij schept geeft zoveel mogelijkheden voor andere manieren van contact maken (met hem en met mezelf) en voor een nieuwe waardering van wat stilte kan doen, dat achteraf de associatie met de diep in MongoliŽ nog gangbare praktijk zich vanzelf opdrong. Ik was er blij mee, zoals ik ook blij was met andere ontdekkingen die ik tijdens de sessies deed: hoe sterk de neiging was om me te laten regeren door de tirannie van de klok bijvoorbeeld en door gedachten over wat er zou moeten gebeuren wilde ik de sessie ígeslaagdí kunnen noemen. Hoe bijzonder het is om elkaar een tijdje zwijgend aan te kijken, zonder uit gewoonte of een gevoel van ongemak na een paar seconden automatisch weer weg te kijken en zonder iets van elkaar te hoeven vinden. De kans te krijgen om meer te voelen dan wat ik mijzelf doorgaans toesta.
Kortom, Janne creŽert een speelveld waarin ik me bewust kon worden van mijn geconditioneerde manieren van reageren zonder daar ook maar iets aan te hoeven veranderen. Hoe meer ik mezelf toestond de ruimte te voelen die daardoor ontstond, hoe dieper de ontspanning in mijn vermoeide lichaam. Janneís manier van masseren zou je intuÔtief-energetisch kunnen noemen, niet te vergelijken met een klassieke ontspanningsmassage. Ik heb zijn manier van werken, in het bijzonder de massage, ervaren als zorgvuldig en helend, als een unieke gelegenheid om ruimte te maken voor een ander en dieper contact met mijzelf. De druk van de klok verdween om plaats te maken voor een weldadig gevoel van tijdloosheid. Het licht ging op groen om simpelweg te zijn en de dingen te laten voor wat ze zijn.
Misschien wel een beetje als bij die stam in MongoliŽ waar ze alle tijd nemen voor verstilling in de ontmoeting om te kunnen waarderen wat zich in het contact aan woorden onttrekt. Dat ik daarvoor niet naar MongoliŽ hoef, maar gewoon in Utrecht bij iemand als Janne kan aankloppen, daar kan ik oprecht blij van worden.

Iliana, Maart 2019
Er is flink wat losgekomen na de massage. Verdriet en onzekerheid, maar ook een heleboel dankbaarheid en liefde voor mezelf. Heb nog een weg te gaan, maar voel wel een basis van kracht en vertrouwen dat het goed is wat er nu gebeurt. En dat ik de tijd en de ruimte mag nemen die ik nodig heb. Super dankbaar voor jouw hulp en de gastvrijheid die ik heb mogen ervaren. Oh en hťťl erg voor herhaling vatbaar!

Johan - Januari 2019
De tantra massage heeft echt heel wat in beweging gezet. Er is een grote rust in mij gekomen ook op seksueel vlak. Ook in de relatie met mijn man merk ik een verdieping. Ze heeft echt poorten geopend waardoor mijn energie weer vrijer stromen kan. Janne is zo integer en respectvol, dat kom je weinig tegen. Ook de rust die hij uitstraalt en het licht wat hij in zich draagt geven mij vertrouwen om mij helemaal over te geven tijdens de massage met de nodige heling als resultaat. Hij heeft echt een bijzondere gave om mensen te helen.. Fijne avond nog en ik ga zeker nog langs, ook al ben ik daarvoor haast een dag onderweg.

Sif - Augustus 2018
Janne showed me so much love and care during a process of 2 hours. He has amazing intuitive, loving and caring with his whole being. I felt so cared and safe to open up! I highly recommend him to anyone who wants to get the best out of a massage, healing and loving attention. I cant wait to have the next session!

NoÍma - Augustus 2018
Twee heldere, warme ogen kijken me aan. Janne is kalm en alert, en straalt veel vrede en liefde uit. De stem van Janne is ook erg aangenaam, zacht maar wel duidelijk. Zijn aanraking kan je beschrijven als vriendelijk, bekwaam en heilzaam.
Met veel aandacht en respect gaat Janne te werk. Een paar keer vraagt hij ook of alles goed met mij gaat. Dat gaat het zeker. Ik word me extra bewust van mijn lichaam, al die spieren die ik dagelijks gebruik zonder er vaak echt bij stil te staan.
Het is lastig om precies in woorden uit te te drukken hoe fijn zoín massage voelt. Ik kan wel het meest bijzondere aan het geheel vertellen: het einde. Janne wrijft een tijdje goed in zín handen en plaatst deze dan boven mijn gezicht, precies tussen de wenkbrauwen. Hij raakt mijn voorhoofd net niet aan. Het wordt heel warm daar. ĎEen extra zonnetjeí, zoals hij zegt.
Dit extra zonnetje blijf ik nog lang navoelen. Ook de geur van de olie op mijn huid blijft lang hangen. Het is belangrijk goed voor mezelf te zorgen, dat besef is weer extra versterkt. Er heeft meer dan een massage plaatsgevonden. De energie in mij kan weer beter stromen.

Elk punt op mijn huid
dat wordt aangeraakt met aandacht
is verbonden
Van elleboog tot navel tot kuit
naar het licht van de dageraad vanuit de duisternis van de nacht
Helend, veilig, ongeschonden

Dominique - Augustus 2018
De massage die ik kreeg van Janne voelde voor mij heel fijn en vol aandacht.
Normaal is een massage van een man best spannend voor mij, maar Janne gaf een kalme en veilige setting, waarin ik me als vanzelf diep kon ontspannen. Het voelde of ik even weg was uit de haast van alledag, terug in de zachtheid van mijn lichaam. Janne voelde ook goed aan waar mijn lichaam extra aandacht kon gebruiken, vooral bij de drukpunten rondom chakra's.
Ik kan een massage bij Janne echt aanraden, voor iedereen die op zoek is naar diepe ontspanning, contact met je eigen lichaam en aandacht in het hier & nu. Janne, dankjewel!

Wendy - Juli 2018
Naar aanleiding van een massage schreef Wendy Doeleman van Bliss Your Body een blog waarin ze mij een aantal vragen stelt. Lees hier verder.

Talja - Februari 2018
Al met al was het heerlijk om even zo veel aandacht voor mijn lichaam te krijgen. Het was inderdaad zoals ik verwachtte intiem en intens. Ik heb het idee dat de massage bepaalde dingen in mijn lichaam heeft doen stromen en de dagen erna voelde ik me erg prettig in mijn lichaam en erg levenslustig en vrolijk. Ook was het voor mij erg leerzaam om over mijn eigen lichaam en seksualiteit na te denken en te ervaren wat er gebeurt als mijn lichaam zo'n lievevolle aandacht krijgt. Dankjewel hiervoor Janne

Nienke - December 2017
Reactie april 2018:
Weet je dat ik nog steeds profijt heb van wat ik toen met jou gevoeld heb.
Ik heb geprobeerd het gevoel te omschrijven in een tekening...

Ik realiseer me steeds meer dat ik veel introverter en intiemer wil leven dan ik vooralsnog gedaan heb.

H. - Juni 2017
Voor mij voelde het alsof jij mijn energie kon dragen. Ik kan inderdaad tot rust komen in jouw energie. Hier voel ik de koestering voor mijn kracht, ik voel me gedragen, geactiveerd en geaccepteerd. Dit overkomt me niet vaak en het raakte in mij een pijn van het alleen zijn met deze vrouwelijke kracht. De behoefte om zo nu en dan even gedragen te worden, uitgedaagd en begrepen. Dank je wel dat je mij dit hebt gegeven en laten voelen. Dank je wel, dat ik hierdoor deze pijn in mijzelf kon (h)erkennen.

K. - Juli 2017
Precies in deze (oer)energie mochten wij elkaar 'weer' ontmoeten en (aan)raken. Ik ben diep geraakt en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Voel me meer dan ooit in mijn kracht en zelfliefde!