Laat je Raken

Ayurvedische Massage & Tantrisch Energiewerk

"De waarheid is nooit in woorden te vangen. Het is net alsof er een wezenlijk verschil bestaat
tussen de werkelijkheid en onze manier om die werkelijkheid weer te geven."

-- Marianne Fredriksson, Kinderen van het Paradijs

Als ik masseer dan wil ik je een verhaal vertellen waar ik de woorden niet van ken,
een verhaal dat voorbij de woorden gaat.

Ayurvedische Massage

Een ultiem moment van zorgen voor jezelf

Leer steeds subtieler voelen

Ervaar ontspanning van lichaam en geest

Maak een reis door je binnenwereld

Lees Meer

Tantrische Energiewerk

Maak contact met je kern

Ervaar verdiepende inzichten

Ontdek nieuwe lagen van bewustzijn

Voel je gekoesterd

Lees Meer

Ayurvedische Massage

De Ayurvedische massage wordt op een mat gegeven met warme olie. De massage wordt gegeven op de huid en duurt minstens 1,5 uur, maar kan in sommige gevallen tot 4 uur duren. Naast Ayurvedische massagetechnieken maak ik gebruik van drukpunten (marma punten). Deze krachtpunten kan je gebruiken om je aandacht te richten en leren je voelen waar kracht of pijn zit en waar je energie fijn stroomt of hapert.

Het is een holistische massage, wat inhoudt dat er niet alleen aandacht is voor je klachten, maar ook voor je krachten. Je wordt benaderd als geheel en in mijn ogen is er niets ‘mis’ met je. Iedere massage wordt zo veel mogelijk op jou afgestemd en de ervaring wordt versterkt met geuren en muziek.

De focus van de massage ligt op het bewust aanwezig zijn bij wat je in het moment ervaart. Je kan de massage zien als een geleide meditatie, waarin de aanraking je steeds dieper in jezelf brengt. De combinatie van alerte aanwezigheid en verstillende zachtheid maakt deze massage erg krachtig.

In de vertraging word je uitgenodigd om zo subtiel mogelijk te voelen wat er in je geraakt wordt. Als er iets loskomt dan staan we daarbij stil in plaats van te proberen er doorheen te breken. Als er pijn of verdriet opkomt help ik met een zachte aanwezigheid om dit te dragen, als je krachten beginnen te stromen zal ik die uitnodigen om je grenzen en grootsheid te ontdekken, als je de diepste plekken in jezelf tegenkomt ondersteun ik je op een reis door je binnenwereld.

Image

NB. Een massage kan helende of therapeutische effecten hebben, maar is geen vervanging voor reguliere therapie. Als je last hebt van specifieke problemen of trauma's kan een massage reguliere therapie ondersteunen, maar niet vervangen. Geef dit vooraf aan, zodat we hier verantwoord mee om kunnen gaan.

Voorafgaand aan de massage nemen we altijd de spelregels door en ondertekenen deze. Op het formulier geef je jouw wensen en grenzen voor de massage aan. Ik ga ervan uit dat je de spelregels vooraf een keer doorgenomen hebt en hebt nagedacht over jouw wensen. Hieronder vind je een link om ze in te zien.

Tantrisch Energiewerk

De Ayurvedische massage die ik hierboven beschrijf is verrijkt met tantrisch energiewerk. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Want in klassieke tantrische teksten zal je het woord massage niet snel terugvinden. En verschillende aanbieders van ‘tantra massage’ bieden allemaal wat anders.

Tantra is oorspronkelijk een stroming in India waarin de "aardse ervaring" niet gezien wordt als een illusie, of iets slechts waaruit je verlost moet worden. Het menselijk leven wordt juist gezien als een manifestatie van kracht en energie (Shakti) die met de juiste methoden gebruikt kan worden om je verder te ontwikkelen en tot een hoger bewustzijn te komen.

In de massage word je vanuit onvoorwaardelijkheid benaderd en kan je die onvoorwaardelijkheid ook in jezelf gaan ervaren. Je kan op een bewustere manier kijken naar de dingen die in je leven spelen. Wat je ervaring en je bewustzijn verrijkt.

Image

Door middel van focus, visualisatie en ademhaling help ik de energieën in je lichaam beter te laten stromen. Vanuit onvoorwaardelijke aandacht en oordeelloosheid creëer ik een ruimte waarin je contact kan maken met je kern. Wanneer je in die kern geraakt wordt en de tijd neemt jezelf daar te ontmoeten kan je meer verdieping ervaren en nieuwe inzichten opdoen.

Deze vorm van energiewerk is bijzonder genoeg het meest waardevol wanneer het goed met je gaat. De massages kunnen veel betekenen om oude patronen los te laten, of steeds dichter bij die kern te komen en in je kracht te staan. En als je dan in je kracht staat en weet 'ik kan nog een stap verder', dan wordt het écht leuk. Dus gaat alles goed en voel je je lekker? Wees dan zeker welkom!

NB. Ik geef geen genitale massage (de zogeheten yoni- of lingammassage).

Ayurvedische Massage

Een geleide meditatie in aanraking en vertraging

Pijnpunten worden krachtpunten

Een holistische benadering van je hele wezen

Alerte aanwezigheid en verstilde zachtheid

Tantrische Energiewerk

Maak verbinding van kern tot kern

Ervaar onvoorwaardelijke aandacht voor jou

Verdiep je bewustzijn

Voor wie een stap verder wil

Een massage cadeau doen

Wil je iemand verwennen met een massage? Geef dan een massagebon cadeau.

Bestel Nu

Image