"Puur ja, dat gevoel krijg ik wanneer ik oogcontact maak met jou."
-- Mariëlle

Image

Christine, V - 35

09-01-2020

Janne gives wonderful massages coming from the heart. He puts true dedication in every massage, sharing his beautiful energy. Aghora is a peaceful space, a perfect place for resourcing oneself. I find Janne's massages to be healing at the level of both the body and the mind. Every time, I feel physically and mentally resourced, and more grounded. Thank you, Janne.

Image

Eva, V -

27-08-2019

Ik heb Janne ervaren als een zeer integer, kundig, zuiver, intuïtief en warm mens bij wie ik me direct op mijn gemak voelde. Bij binnenkomst viel er een rust over me heen waar ik me gedurende de behandeling aan over heb kunnen geven. Van tevoren bespraken we helder wat mijn wensen waren. Omdat een massage voor mij toen nog een stap te ver was, is hij vooral met zijn onvoorwaardelijk liefdevolle aandacht aanwezig geweest bij de pijn die bij mij naar boven kwam. Een paar subtiele aanrakingen zorgden ervoor dat de pijn die ik voelde op een diep niveau geheeld kon worden. Ik ben Janne heel dankbaar voor deze ervaring. En ik kan hem aan iedereen aanbevelen.

Image

Veerle, V -

22-06-2019

De handen verlieten langzaam mijn gezicht. Het licht viel weer op mijn oogleden alsof er een gordijn open werd gedaan, waarna ik de stem van Janne hoorde ‘de massage is nu voorbij, maar blijf nog even rustig liggen’. Langzaam maar zeker bewoog ik mijn vingers en tenen. Ik merkte dat ik in een diepe meditatieve staat had gezeten aan de traagheid van mijn bewegingen. Janne kwam op een meditatiekussentje langs me zitten en schonk twee kopjes geurige thee in.

In februari heb ik enkele weken met Janne samengewerkt voor een antropologisch onderzoek. Janne heeft mij hierin vol interesse en met open armen ontvangen. Janne reflecteert op mooie wijze op zijn positie in de tantra. Ik merkte dit aan de manier waarop hij met mijn onderzoek en mijn persoonlijke ervaringen omging.

De tantrische massage was mijn eerste fysieke contact met de tantra. Vanuit dubbel oogpunt, een persoonlijk en wetenschappelijk perspectief, ben ik in de ervaring opgegaan. Het was een transformerende ervaring, die nog enkele maanden persoonlijke reflecties heeft aangezet. Door middel van ayurvedische technieken gecombineerd met warme, volledige aandacht brengt Janne je op een plek van liefde en rust.
Ik deel hierbij graag een deel van mijn ervaring beschreven in mijn onderzoek:
De aanraking op mijn borstbeen was minder overweldigend dan dat ik had verwacht, ik was meer met het gevoel op mijn buik bezig. Janne begon eerst met opgaande bewegingen vanaf mijn buik tot aan mijn keel. Na enkele opwaartse bewegingen werd er naar boven gewerkt met drukpunten. Tot slot schudde Janne met een hand op mijn buik en een hand op mijn borstbeen vriendelijk en zacht mijn lichaam door elkaar. Ik voelde alsof er letterlijk wat los geschud werd in me. Misschien zaten die pijnlijke herinneringen toch hier vast. De vraag kwam op waar ik zo meteen na deze massage heen zou willen, en ik voelde ineens erg het verlangen om in iemands armen te kruipen en te huilen. Ik wilde aan de ene kant graag kwijt wat ik nu precies ervaarde, maar tegelijkertijd zag ik nergens een mogelijkheid om dit onder woorden te brengen. Ik schrok van het verrassende verlangen om in iemands vertrouwde armen te liggen. Ik lag hier toch met iemand die zijn complete aandacht en warmte voor me had? Het duurde een moment voordat het doordrong dat ik inderdaad hier het aandachtspunt was. Waarom kon ik dat van hem niet aannemen? Ik merkte dat ik mezelf niet toeliet om te accepteren dat ik inderdaad nu het focuspunt was, en dat ik dit ook mocht zijn. Ik herhaalde een aantal keer in mijn hoofd dat ik dit verdien en dat ik belangrijk mag zijn. Pas nadat ik dit meer geloofde begon ik op te merken met hoeveel aandacht ik aan werd geraakt. De zachte manier van vragen hoe het met me ging, de voorzichtige manier waarop Janne een lichaamsdeel bedekte met de sarong en een ander deel blootlegde om het te gaan masseren, de bewustmakende aanrakingen op mijn voorhoofd, en de warme manier waarop hij mijn handen en voeten optilde wanneer hij ze wilde masseren. Alle dingen die hij me van tevoren had verteld over de goddelijkheid van de ander ervaarde ik nu zelf: ik was zijn godin, zijn tijdelijke godin.
De schrik van het aandachtspunt zijn heeft vragen aangewakkerd waar ik na de massage mee aan de slag ben gegaan. Ik ben Janne hiervoor erg dankbaar. Niet enkel vanuit persoonlijke ervaring wil ik Janne aanraden, maar ook door de manier waarop hij in zijn vak staat. Janne stelt zichzelf de juiste vragen op het gebied van verantwoordelijkheid en zijn rol in de tantra. In dit proces probeert hij ook zijn collega’s te activeren. Dit zie ik als een mooie zaak in een vak dat zich bevindt in het spanningsveld tussen spiritualiteit, grenswerk en verantwoordelijkheid.

Image

Johannes, M -

27-05-2019

Ik heb mij laten vertellen dat er diep in Mongolië een nomadenstam leeft waar een eerste kennismaking bestaat uit een langdurig gezamenlijk zwijgen. Wanneer je de tent binnengestapt bent, neemt de gastheer uitgebreid de tijd om jouw woordeloze aanwezigheid op zich in te laten werken en jij wordt uitgenodigd op gepaste afstand de stilte die van hem uitgaat langdurig te proeven. De ware ontmoeting gaat immers aan woorden voorbij, weten ze daar.

Niet dat mijn eerste sessie bij Janne zo begon. Maar de sfeer die hij schept geeft zoveel mogelijkheden voor andere manieren van contact maken (met hem en met mezelf) en voor een nieuwe waardering van wat stilte kan doen, dat achteraf de associatie met de diep in Mongolië nog gangbare praktijk zich vanzelf opdrong. Ik was er blij mee, zoals ik ook blij was met andere ontdekkingen die ik tijdens de sessies deed: hoe sterk de neiging was om me te laten regeren door de tirannie van de klok bijvoorbeeld en door gedachten over wat er zou moeten gebeuren wilde ik de sessie ’geslaagd’ kunnen noemen. Hoe bijzonder het is om elkaar een tijdje zwijgend aan te kijken, zonder uit gewoonte of een gevoel van ongemak na een paar seconden automatisch weer weg te kijken en zonder iets van elkaar te hoeven vinden. De kans te krijgen om meer te voelen dan wat ik mijzelf doorgaans toesta.
Kortom, Janne creëert een speelveld waarin ik me bewust kon worden van mijn geconditioneerde manieren van reageren zonder daar ook maar iets aan te hoeven veranderen. Hoe meer ik mezelf toestond de ruimte te voelen die daardoor ontstond, hoe dieper de ontspanning in mijn vermoeide lichaam. Janne’s manier van masseren zou je intuïtief-energetisch kunnen noemen, niet te vergelijken met een klassieke ontspanningsmassage. Ik heb zijn manier van werken, in het bijzonder de massage, ervaren als zorgvuldig en helend, als een unieke gelegenheid om ruimte te maken voor een ander en dieper contact met mijzelf. De druk van de klok verdween om plaats te maken voor een weldadig gevoel van tijdloosheid. Het licht ging op groen om simpelweg te zijn en de dingen te laten voor wat ze zijn.
Misschien wel een beetje als bij die stam in Mongolië waar ze alle tijd nemen voor verstilling in de ontmoeting om te kunnen waarderen wat zich in het contact aan woorden onttrekt. Dat ik daarvoor niet naar Mongolië hoef, maar gewoon in Utrecht bij iemand als Janne kan aankloppen, daar kan ik oprecht blij van worden.

Image

Iliana, V -

01-03-2019

Er is flink wat losgekomen na de massage. Verdriet en onzekerheid, maar ook een heleboel dankbaarheid en liefde voor mezelf. Heb nog een weg te gaan, maar voel wel een basis van kracht en vertrouwen dat het goed is wat er nu gebeurt. En dat ik de tijd en de ruimte mag nemen die ik nodig heb. Super dankbaar voor jouw hulp en de gastvrijheid die ik heb mogen ervaren. Oh en héél erg voor herhaling vatbaar!

Image

Johan, M -

15-01-2019

De tantra massage heeft echt heel wat in beweging gezet. Er is een grote rust in mij gekomen ook op seksueel vlak. Ook in de relatie met mijn man merk ik een verdieping. Ze heeft echt poorten geopend waardoor mijn energie weer vrijer stromen kan. Janne is zo integer en respectvol, dat kom je weinig tegen. Ook de rust die hij uitstraalt en het licht wat hij in zich draagt geven mij vertrouwen om mij helemaal over te geven tijdens de massage met de nodige heling als resultaat. Hij heeft echt een bijzondere gave om mensen te helen.. Fijne avond nog en ik ga zeker nog langs, ook al ben ik daarvoor haast een dag onderweg.

Image

Sandhya, V -

04-10-2018

Janne's loving touch is skillfull and deeply meditative. With integrity, dedication and expertise <3 Highly recommend!

Image

Sif, V -

08-08-2018

Janne showed me so much love and care during a process of 2 hours. He has amazing intuitive, loving and caring with his whole being. I felt so cared and safe to open up! I highly recommend him to anyone who wants to get the best out of a massage, healing and loving attention. I cant wait to have the next session!

Image

Noema, V -

06-08-2019

Twee heldere, warme ogen kijken me aan. Janne is kalm en alert, en straalt veel vrede en liefde uit. De stem van Janne is ook erg aangenaam, zacht maar wel duidelijk. Zijn aanraking kan je beschrijven als vriendelijk, bekwaam en heilzaam.
Met veel aandacht en respect gaat Janne te werk. Een paar keer vraagt hij ook of alles goed met mij gaat. Dat gaat het zeker. Ik word me extra bewust van mijn lichaam, al die spieren die ik dagelijks gebruik zonder er vaak echt bij stil te staan.
Het is lastig om precies in woorden uit te te drukken hoe fijn zo’n massage voelt. Ik kan wel het meest bijzondere aan het geheel vertellen: het einde. Janne wrijft een tijdje goed in z’n handen en plaatst deze dan boven mijn gezicht, precies tussen de wenkbrauwen. Hij raakt mijn voorhoofd net niet aan. Het wordt heel warm daar. ‘Een extra zonnetje’, zoals hij zegt.
Dit extra zonnetje blijf ik nog lang navoelen. Ook de geur van de olie op mijn huid blijft lang hangen. Het is belangrijk goed voor mezelf te zorgen, dat besef is weer extra versterkt. Er heeft meer dan een massage plaatsgevonden. De energie in mij kan weer beter stromen.
Elk punt op mijn huid
dat wordt aangeraakt met aandacht
is verbonden
Van elleboog tot navel tot kuit
naar het licht van de dageraad vanuit de duisternis van de nacht
Helend, veilig, ongeschonden

Image

Dominique, V -

05-08-2018

De massage die ik kreeg van Janne voelde voor mij heel fijn en vol aandacht. Normaal is een massage van een man best spannend voor mij, maar Janne gaf een kalme en veilige setting, waarin ik me als vanzelf diep kon ontspannen. Het voelde of ik even weg was uit de haast van alledag, terug in de zachtheid van mijn lichaam. Janne voelde ook goed aan waar mijn lichaam extra aandacht kon gebruiken, vooral bij de drukpunten rondom chakra's. Ik kan een massage bij Janne echt aanraden, voor iedereen die op zoek is naar diepe ontspanning, contact met je eigen lichaam en aandacht in het hier & nu. Janne, dankjewel!

Image

Nienke, V -

01-04-2018

Reactie, 4 maanden na een sessie
Weet je dat ik nog steeds profijt heb van wat ik toen met jou gevoeld heb.
Ik heb geprobeerd het gevoel te omschrijven in een tekening...

Ik realiseer me steeds meer dat ik veel introverter en intiemer wil leven dan ik vooralsnog gedaan heb.

Image

Talja, V -

01-02-2018

Al met al was het heerlijk om even zo veel aandacht voor mijn lichaam te krijgen. Het was inderdaad zoals ik verwachtte intiem en intens. Ik heb het idee dat de massage bepaalde dingen in mijn lichaam heeft doen stromen en de dagen erna voelde ik me erg prettig in mijn lichaam en erg levenslustig en vrolijk. Ook was het voor mij erg leerzaam om over mijn eigen lichaam en seksualiteit na te denken en te ervaren wat er gebeurt als mijn lichaam zo'n lievevolle aandacht krijgt. Dankjewel hiervoor Janne

Image

K., V -

05-07-2017

Precies in deze (oer)energie mochten wij elkaar 'weer' ontmoeten en (aan)raken. Ik ben diep geraakt en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Voel me meer dan ooit in mijn kracht en zelfliefde!

Image

H., V -

30-06-2017

Voor mij voelde het alsof jij mijn energie kon dragen. Ik kan inderdaad tot rust komen in jouw energie. Hier voel ik de koestering voor mijn kracht, ik voel me gedragen, geactiveerd en geaccepteerd. Dit overkomt me niet vaak en het raakte in mij een pijn van het alleen zijn met deze vrouwelijke kracht. De behoefte om zo nu en dan even gedragen te worden, uitgedaagd en begrepen. Dank je wel dat je mij dit hebt gegeven en laten voelen. Dank je wel, dat ik hierdoor deze pijn in mijzelf kon (h)erkennen.