Blog Artikelen

Tantra

111 Uur Duisternis

Begin deze maand bevond ik mij vijf dagen in het donker. Via een lichtsluis kreeg ik mijn maaltijden en er was een kleine badkamer met douche en toilet. Verder mocht ik me vermaken met meditatie, yoga, bezinning en contemplatie.

Lees Verder

Verrijkend of Verwarrend?

Tantra heeft nooit op zichzelf gestaan, maar is altijd in gesprek met de wereld om haar heen. Maar is deze kruisbestuiving nou verrijkend, of juist verwarrend? In dit artikel krijg je inspiratie en handvatten mee om dit voor jezelf te onderzoeken.

Lees Verder

Tantrische Seks voor Dummies

Een begin tot het vinden van een antwoord op het delen van een bezielde ervaring.

Lees Verder

Niets anders dan Therapeutisch Vingeren

Tantrisch lichaamswerk bevindt zich op het vlak van intimiteit en kwetsbaarheid. Hoe houdt je dat veld veilig voor aanbieders en klanten? En waar kunnen verschillende taalvelden elkaar ontmoeten?

Lees Verder

Over Grenzen, De Kracht van werken met Grenzen

Het grensgebied is essentieel in Tantra. Als je zoekt naar identificatie met je ‘ware zelf’, of met een godheid, dan stel je jezelf de vraag ‘wie ben ik?’ of ‘wie wil ik zijn?’ Om jezelf te leren kennen moet je je grenzen kennen, en andersom.

Lees Verder

Tantra: Geritualiseerde Seks of Geseksualiseerd Ritueel

Wanneer je je op het pad van Tantra begeeft is het waardevol om jouw invalshoek helder te hebben. Hoe verhouden seksualiteit en ritueel zich tot elkaar?

Lees Verder

Aghora, Tantra als Levenskunst

Achter de extreme praktijken van de Aghori schuilt een fascinerende filosofie, een basis voor levenskunst.

Lees Verder

Als Man zonder Vrouw, Doodse Stilte zonder Chaos

Bewustzijn zonder beweging is doods. Maar wat is beweging zonder bewustzijn? En wat als bewustzijn en beweging samenkomen?

Lees Verder

Aanraking en Contactmeditatie in Tantra

Tegenwoordig gaat Tantra vaak over contact maken met de ander, verbinden en (aan)raken. Wat is daarvan terug te vinden in klassieke Tantra?

Lees Verder